Monday, April 12, 2010

MTÜ TuleLoo

Igal loomisel on oma lugu,

igal lool on algus ja on lõpp.

Iga tegemisega on tegu,

teoga kaasas käib ajavõtt.

On kusagil unistuste tulease,

teha ise on südamesoov

Tule kaasa, vaim vabaks lase,

julge algus tegudest on pool...

Sina, tegus, kes tahad ise luua-

Sind me ootame - Tule ja Loo!



Tere!

Oleme grupp rõõmsameelseid inimesi, keda ühendab armastus ja huvi käsitöö vastu. Ühiselt tegutsema asusime sügisel, kui toimus meie esimene koolitus projekti „Käsitööga tööle 2“ raames.

Päris alguses…

Päris alguses olime me kõik tagasihoidlikud ja võrdlemisi vaiksed. Saime päris mitu vooru enesetutvustust läbida ja see pidi aitama meie koolitajaid ja ka meid endid nimede ja lugude meelde jätmisel. Koolitustel saime kokku ja üheskoos üritasime hoogsalt sisse elada „teadmiste täienemise imelisse maailma“ .

Õppides ja õpetades

Oleme sügisest saadik koos käinud ja aina uusi teadmisi-oskusi ammutanud. Ülikooli poolt korraldatud koolitustel viiakse meid kurssi ettevõtlusmaailma võlude ja valudega. Eesmärgiks see, et soovi korral saaksime end tulevikus hõlpsasti ärimaastikule paigutada, ja seal siis iseenda äri edendama hakata.

Käsitöökoolitustel aga täiustuvad meie teadmised ja oskused käsitöö osas. Oleme olnud siiani igaüks omamoodi asjatundjad. Meil kõigil on mingi osa käsitöö vallas, mis on nö „meie ala“, milles oleme meistrid. Hea on aga alati õppida midagi juurde ja just seda me teemegi. Paar korda kuus saame Eesti Rahva Muuseumi Näitusemajas kokku ja õpime omaenese kätega tegema midagi uut. Õpetajateks on erinevad inimesed, üsna tihti on need meie endi seast – keegi oskab midagi, mida ka teised tahaksid osata. Ja õppepäeva käigus saab nii mõndagi jälle rohkem selgeks. Kõigega käib kaasas suur uudishimu ja rõõm uuest oskusest. Sellised vanad tehnikad nagu viltimine, kõlavööde tegemine, kaaruspaela punumine, loodusliku kreemi valmistamine ja veel mõned muud põnevad tegevused ei ole enam tundmatud meie jaoks. Aja jooksul oleme üksteisega väga kokku kasvanud ja üha enam avanevad uued põnevad anded meie endi seas. Iga kokkusaamine on uusi avastusi täis.

Uued tuuled kevadesse

Ühiselt koosveedetud tundide käigus jõudsime ühtäkki mõtteni, et kui nüüd kevadel kõik lõppeb, ei tahaks me küll oma kooskäimisi ja ühistegemisi ära lõpetada. Koos võiksime ju ikkagi edasi tegutseda. Nii sündiski mõte luua mittetulundusühing, mis meid ühendaks ja läbi mille võiksime end üheskoos edasi teostada.

Nime sünd

Nime sünd oli vaevaline. Mõtteid oli palju, igal väljapakutud nimel oli taga oma lugu ja põhjendused. Enimtoetust nimevariandid olid: Juuli ja Maali (peenem näputöö), Elumuster, Elamusmuster, Käsitöötaidur, Taidur, Käsitööselts Käkitegu, Rahvakusnti Sõprade Selts Tarma, Rahvakunstiselts Tarma, Rahvakunstiselts TuleLoo, Käsitööselts TuleLoo, Käsitööselts ÕpiLoo ja veel mõned teisedki toredad nimevariandid. Tabasime end kordi ja kordi mõttelt, et jah tõesti: „Nii palju, kui on inimesi, on ka arvamusi“.

Pärast pikki ja pikki arutelusid suusõnal ja kirju vahetades jõudsime nimeni TuleLoo. Arvame, et see väljendab päris hästi meie olemust ja mõtteid tuleviku osas. Nii et meist on nüüd kevadeks saanud MTÜ TuleLoo.

Ja me oleme olemas!

Just-just! Me oleme olemas! Ja kutsume kõiki osa saama meie tulevastest ettevõtmistest. Mais loodame hakkama saada oma avaüritusega. Mõtteid edasiste tegemiste kohta on rohkesti. Mis neist mõtetest kõigist saab, näitab juba tulevik.

Kohtumisteni siis!

MTÜ TuleLoo

2 comments:

  1. Selle toreda luuletuse ja tutvustava teksti on kirjutanud tuleloolane Meeli Pärtelpoeg.

    ReplyDelete
  2. Palju õnne uue alguse puhul!
    Väga tublid olete!!!

    Merike

    ReplyDelete