Thursday, April 8, 2010

Järjekordne kolmapäev ettevõtluskoolituses

Kolmapäeval olime jälle ettevõtluskoolitusel. Nagu juba tavaks saanud, siis kõigepealt tegeleme me ettevõtluspraktikaga ehk siis kõik saabujad lähevad kohe Ahti juurde, sädistavad natuke ja siis ostavad ära kogu tema kaasavõetud tootevaru. Need, kes hommikul ei osta, teevad seda hiljemalt lõunapausi ajal. Ja siis alles hakkame ettevõtlusloengut kuulama.

Eile rääkis Anne Kalvi intellektuaalomandiga seonduvast. Et teema on kuum, sai kohe selgeks, sest juhtus nii, et Anne sai vaevalt paar slaidi ära näidata ja juba pommitati teda ohtralt kõikvõimalike küsimustega autoriõigustest, toodete kopeerimisest ja ärisaladustest. Küsimustel ei tulnud lõppu ja kõigil oli tuua mingi oma näide või mure seoses käsitöö ja intellektuaalomandiga. Nii mõnigi muutus kuuldu järel murelikuks või sai aru, et peab oma arusaamu seaduste valguses pisut korrigeerima. Teemakohast infot saab ka Eesti Patendiameti kodulehelt.

Pealelõunal jätkasime äriplaanide ja I-Planneriga. Ja nagu alati, tekkis üksjagu küsimusi, mõtteid ja tuliseid arutelusid. I-Planneris on väga mõnus oma ettevõtte kulude, tulude ja kasumiga „mängida“, saad ilusti mustvalgel (I-Planneris küll rohkem rohelisel-punasel) näha, kas sinu plaanitav ettevõte arvutatud kulude ja müügieduga ikka kasumisse ka jõuab. Tundub, et siin on meil veel kõvasti arenguruumi…

1 comment:

  1. Kadri! Aitäh, kuigi ma ise ei osale neil koolitustel, siis sellist ülevaadetki on hea lugeda!

    ReplyDelete