Friday, February 10, 2012

Vanakraami korrastamise kursus

Eesti Põllumajandusmuuseum ootab huvilisi 1.-4. märtsil "Vanakraami korrastamise kursusele".

Esmakordselt toimuva restaureerimiskursuse avame 1. märtsil kell 15.00 puutöö õppeklassis näitusega Tartu Kõrgema Kunstikooli mööblieriala üliõpilaste tehtud töödest. Peale näituse avamist kell 17 alustame kursuse sissejuhatava osaga. Peame loengu restaureerimiseetikast, töövõtetest, materjalidest ja tööetappidest. Tutvume iga osaleja kaasa võetud esemega. Esemetel puiduliigi, viimistluse, stiili/ajastu ja kahjustuste tuvastamine.

2.-4. märts kell 11-16 toimub praktiline restaureerimistöö. Õpetame viimistluse eemaldamist või värskendamist. Konstruktsioonide fikseerimist ja puiduparanduste tegemist. Tutvume enim kasutatud viimistlustehnikatega lähtudes eseme originaalviimistlusest ja kasutusotstarbest. Jooksvalt toimub ka tööprotsessi dokumenteerimine ja esemete pildistamine. Tegeleme iga tööga individuaalselt.

Juhendajateks on muuseumi vanemkonservaator Joel Kõivistik ja restauraator Janika Turu. Mõlemad on lõpetanud 2006 aastal Tartu Kõrgema Kunstikooli mööbli restaureerimise eriala ja töötanud Eesti Põllumajandusmuuseumis puidukonservaatoritena 5 aastat.

Kursuse hind: 62.-.
Hind sisaldab kõiki tööks vajalikke materjale, õppematerjali ja tunnistust.
Soovitav on kaasa võtta isiklik kõvapõhjaline tool, mille peal on võimalik töövõtteid praktiseerida.


Kursusel on veel vabu kohti!

Info ja registreerimine:
Registreerimine kuni 27.02.2012
www.epm.ee
janika.turu@epm.ee
tel: 7 383 819, 537 98 409

No comments:

Post a Comment