Sunday, March 7, 2010

Ahjupotipäevad Jaago talus


Need, kel on kõhutõmme mõnusate pajaroogade või ahjusoojade leibade-karaskite poole, tunnevad tihtipeale tarvidust käepärase kujuga ahjunõu järele. Tiba pikema või kõhnema järele kui poes müüdav, törtsu suurema või väiksema järele kui senine.
13., 14. ja 20. märtsil kohtume sääraste asjahuvilistega Jaagol, et endale lemmikroogade tegemiseks sobiva suuruse ja kujuga kuumakindel ahjupada või leivavorm valmistada. Punasest savist, soovikohaste kaunistuste ja glasuuriga ning omaenda käejälgedega. Just selline, nagu tarvis.
Ahjunõu tegemine tahab mitut päeva, seepärast kohtume kahel järjestikusel päeval ning glasuurimiseks veel nädal hiljemgi. Esimesel kahel päeval tegutseme 12.00-17.00 (või niikaua, kui vaja), glasuurilaupäeval 12.00-15.00
Osalemiseks tuleb ette registreeruda, sest seekordsetele suurevormilistele savipäevadele mahub tegutsema vaid kümme inimest. Endast tuleks teada anda telefonil 5297919 või meiliaadressil inga.talvis@gmail.com.
Kolme kohtumise kogumaks on 600 krooni. See sisaldab nii savisid, glasuure, põletust, vajalikke töövahendeid kui ka kaht kodust kõhutäit pikkadel päevadel ja pisut põskepistmist lühikesel. Moosiga teed ja mõnusat maaõhku niikuinii. Erikokkuleppel saavad kaugemalt tulijad ka peremajutusvõimaluse. Peapreemiaks on aga igale osalejale loomulikult ise tehtud tarviline ahjuanum.
Kohtumiseni Jaagol!

1 comment: