Saturday, March 23, 2013

Täna oli rahvarõivakirbukas


Nõo ja Tartu-Maarja seelikutriibud.
Mina naasesin rahvarõivakirbukalt koju suure rõõmuga südames. Mitu südamelähedast ostu sai tehtud. Kohtasin palju toredaid inimesi.

Mis mind siis nii väga rõõmsaks tegi?
Ostsin Nõo triibuseeliku kanga. Elan siin Tartu-Maarja ja Nõo kihelkonna piirimail. Kuluvad mõlema kandi seelikud ära. Tartu-Maarja triibuseeliku soetasin eelmisel kirbukal.

Poeg sai rahvarõivameistri poolt üle mõõdetud. Kauni tikandiga seto mehe särgi tellimus on sisse antud. Ammune plaan hakkab teoks saama.

Ja siis ostsin veel ammuihaldatud seto naise pea ehtimiseks mõeldud kaunisasju. Pildistasin need siia blogi tarvis kenasti üles. Meie kass Triibule kaunivärvilised rahvarõivad meeldisid. Nii ta siidilinte uudistades pildile jäigi :)













Siis juhtusin nägema, kuidas tuleloolased Kadri ja Merle, üks vestikangast ja teine hamekangast ihaldasid ning kaupa tegid ning ihaldatud kangarestid lõpuks tee nende kottidesse leidsid. Jõuavad need tuleloolased ka ikka igale poole :)

Ja siis pakuti rahvarõivakirbukal veel kangastelgedel kootud pruuni, halli ja valget sõbakangast ning kirivöösid ja palju-palju muudki.

Kui poleks Tartus Tiina poolt korraldatavaid rahvarõivakirbukaid, oleks minul kaunite rahvarõivakomplektide kokkusaamisega hulga rohkem vaeva.
Aitäh, Tiina!

Tuult tiibadesse väärikale ettevõtmisele!

Aili

No comments:

Post a Comment