Sunday, February 3, 2013

Kultuuripärandiaasta avaüritus Tartumaal

 

Tartumaa kultuuripärandiaasta avamine – Pulmalaat „Pakulõhkumisest titemähkimiseni"

9. veebruar 2013 kell 11-16 Tartus, Tasku Keskuse aatriumis.


9. veebruaril tutvustavad Tartumaa vallad Tasku keskuse aatriumis toimuval pulmalaadal alanud aasta olulisemaid sündmusi, põnevaid kohti ja inimesi.
Laadale omaselt pakuvad oma kaupa Tartumaa käsitöölised, põllu- ja muidu mehed.
Pulmalaada vaatemängulisemaks osaks on aatriumi keskel toimuv eesti pulmakombestiku läbimäng. Ühtseks lavastuseks koondatud pulmamängus tutvustavad Tartumaa vallad pulmakombestiku erinevaid osi, kõrvutades oma piirkonna vanu ja praeguseid traditsioone. Pulmalaadaga seotud tegevusi aitavad jäädvustada Tartumaa noored kultuurikajastajad juhendaja Tiit Helmi käe all.
Päeva juhivad Astrid Hallik ja Ants Johanson
Kes soovib veel oma kaubaga laadale tulla või on muid pulmaga seotud küsimusi, palun võtke ühendust pulmalaada projektijuhiga -
Marju Varblane, viiuldaja@gmail.com 53407938

Pulmalaat toimub Tartumaa Kultuurikoja eestvedamisel, korraldab Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts.

Tartumaa tegijad laadal: Puhja maanaisteselts, Elva Sinilind, Laeva kultuurimaja, OÜ Jassi Talutare, Etnoehe, Ülenurme Käsitööselts, Tartumaa Käsitöösalong, Kibekäsi OÜ, Tiigi Seltsimaja, Anni Moodi ehted, Vana-Kuuste naisselts, Kohvik Käsitööpood Ameli, Võnnu Kultuurimaja ja Jaago käsitöötalu, Tiia Meitus, Mildret ja Karin, Sepaka Käsitöökoda, Alatskivi vald, Tartumaa Turismiinfo.
Pulmamängu loojad: Luunja Aidateater, Võnnu Kultuurimaja, Ilmatsalu huvikeskusest Siller ja Ilmestar, Laeva Kultuurimaja, Väägvere Külakapell, Kambja harrastusteater Püünelind, Reola Kultuurimaja, Alatskivi laulu- ja mänguselts, Vilde Teater.
Toetajad: Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Horeca Service, Tasku Keskus
Meediakajastust toetab läbi projekti "Ole võti kultuurilukku" regionaalministri valitsemisala ja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.



No comments:

Post a Comment