Tuesday, March 27, 2012

Tartumaa rahvakultuuri ümarlaud

Kolmapäeval 28. märtsil kell 13-17 toimub Eesti Rahva Muuseumi näitusemaja konverentsisaalis Tartumaa rahvakultuuri ümarlaud.

Selts ootab ümarlaual osalema ja kaasa rääkima kõiki, kellele on oluline kultuur Tartumaal ja rahvakultuuriga seonduv laiemalt Eestis.
Kohal on ka kultuuriministeeriumi rahvakultuuri nõunik Eino Pedanik.

Ümarlaua kavas:
Tartumaa Kultuurikoja asutamistöö tutvustus. Kokkuvõtte projektist "Kaasav kultuurikorraldus Tartumaal" teevad töörühma liikmed, kes on regulaarselt kohtunud alates septembrist 2011.
Mõttetalgud Tartumaa kultuuriteest. Avatud ruumi meetodil arutelu modereerib Mikk Sarv.

Ümarlaua korraldab vabaühendus Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts.
Palume osalejatel kaasa võtta toitu ühisele lauale enese tutvustamiseks!
Palume osavõtust teatada lingil:
http://www.doodle.com/7ctfgat2ipgnquvn

Avatud ruumi meetodist:
Ühisest huvist lähtuvate ja isejuhtimisel põhinevate aruteludega avatud ruum algab ühises ringis teemade püstitamisega. Ringi keskel on paberilehed ja viltpliiatsid. Iga osaleja võib võtta paberilehe, kirjutada sellele oma nime ja teema, mille arutamisest ta on huvitatud. Kui see tehtud, tõuseb ta püsti, astub ringi keskele ning teatab kõigile oma nime ja teema, mida ta kaasa arutama kutsub.
Seejärel valib ta seinal olevas arutelukohtade ja -aja tabelis endale sobiva aja ja koha. Arutelu kestab 30 minutit, osalejate hulgast sõltuvalt toimub ühel ajal mitu erinevat arutelu.
Avatud ruumi aruteludel juhindutakse ühest seadusest ja neljast reeglist. Seaduseks on kahe jala seadus: niipea kui tunned, et sa ei õpi ning sul pole midagi öelda, pead tõusma oma kahele jalale ning minema sinna, kus sul on midagi õppida ja öelda. Neli reeglit on tõdemused, kuidas asjad avatud ruumis toimuvad: kohal on õiged inimesed; juhtuvad õiged asjad; kui see algab, on õige aeg; kui see on läbi, siis see on läbi. Põhjalikumalt saab avatud ruumi meetodiga tutvuda eesti keelde tõlgitud Harrison Oweni käsiraamatu "Avatud ruumi meetod" abil.

Lisainfo: www.traks.ee
Margit Reinkubjas 5226248
Mikk Sarv 55577795

No comments:

Post a Comment