Thursday, November 24, 2011

TuleLoolased õpivad ja katsetavad.


TuleLoolased õpivad kogu aeg. TuleLoo loomisaegadest alates (aprill 2009) kogunetakse vähemalt 1 kord kuus, et õppida midagi uut, katsetada ühisaruteludes tekkinud ideid ja siis üheskoos need ka reaalsuseks muuta. Eks katsetamise käigus lähe osa töid aia taha, kuid sünnib ka väga vahvaid asju. Torulott-kaelussallid, kõlapaeltega riidepuud, helmevakk koos helmekeedega on vaid mõned näited meie ajurünnakute tulemusel reaalsuseks saanud käsitööesemetest. Õpitud on veel puidust pudinate valmistamist, tegema erinevaid rahvuslikke paelu ja palju, palju muud. Koos on tehtud esemeid mitme näituse tarvis. Tehtud on tasuta töötubasid nii 1 septembril, tarkusepäeval Tartus, kui teistes kohtades.
Veel sel aastal on plaan uurida ERM kogusid, teha algust kirivöö mustri üleskirjutamisega.
Detsembrikuu kokkusaamisel, ühisel jõulupeol koos Tartu linna ja Tartumaa käsitöömeistritega on ikka teos ja juttudes käsitöö. Oluline on edendada käsitöölist ühistegevust. Edastatakse detailsem info järgmise aasta Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu korraldatavast konkursist "Taimest tulnud"
Uuel aastal alustavad huvilised kirivöö kudumist, samuti õpitakse niplispitsi niplama. Meie liikmetele on oluline enesetäiendamine ja omandatud käsitööoskuste edasiandmine.

No comments:

Post a Comment