Friday, March 19, 2010

Seebimeistri õpituba

Milline päev! Tulin Tartust erilise õhinaga, kaasas mitu totsiku-potsikut, mis täidetud lõhnavate ja omavalmistet võietega. Märkmikus paar lehekülge tarvilikke teadmisi õlidest, mis head sisse hingata või peale määrida, savist, liivast, putukapeletajatest, suhkrust-soolast ... oh, seda siin mõne lausega ümber ei jutusta. Täna olime mõned tunnid Inga Silma, võrratute Sophi seepide looja õpipoisid. Võrratu kogemus!


Inga alustas sellest, et püstitas küsimuse - miks üldse teha omavalmistatud seepe, kreeme, võideid, juuksepesuvahendeid. Mida võime välja lugeda ilu- ja hooldustoodete etikettidelt, mis on nende kõlavate terminite taga? Sõnaga - kas me tegelikult tahame seda kõike oma naha kaudu endasse ladestada? Kas poleks targem ja sugugi mitte aeganõudvam valmistada endale ilma lisaaineteta, just endale sobivad igapäevased hoolduvahendid?

Peale mõtlemapanevat ja põhjalikku loengut kogunesime laua ümber, kuhu Inga oli kuhjanud eeterlikke õlisid, mesilasvaha, kuivatatud roosi- ja saialilleõisi, kaera- ja kliijahu, külmpressitud õlisid, kaoliin- ja punast savi, kookosrasva, rafineerimata suhkrut, mett ja mida kõike veel!

Puhastasime piiritusega testrite jaoks kaasavõetud topsikud ja alustasime.


Inga suurepärane pedagoogianne pani igaühe meist end osalisena tundma. Kes tohtis sulatada mesilasvaha, kes kookosrasva, kes liigutas lusikat lõhnava olluse sees, kes tilgutas 10 tilka väärtuslikku õli. Milliste pilkudega jälgisime, kuidas Inga meie esimese kokkusegatud kehavõi topsidesse valas - et ikka igasse topsi jaguks jumalikku ollust!

Valmistasime igaüks ka luksusliku vannikotikese, mille saime ise õmmelda õrnast batistist või kuidas keegi just soovis. Täitsime selle Inga soovituste kohaselt ja ootan juba rahulikku õhtut, mille pühendan tänase õpitoa viljade nautmisele. Vannivesi on rikastatud minu enda valitud komponentidega, kasutan luksuslikku roosuhkrust, õlidest ja meest valmistatud kehakoorijat ja lõpuks veel aromaatne kehavõi - milline nauding. Ja kõik enda;) tehtud!!

Aitäh Inga!

Ehk keegi osalenutest lisab mõned fotod tänasest inspireerivast päevast!

4 comments:

  1. Lisasin paar pilti, kus Inga oma aardelaeka laiali oli laotanud. Ja kui ma nüüd loen, mis te seal kõik kuulsite ja tegite, siis on tuliselt kahju, et ei saanud ise meisterdama jääda. Ootan huviga meistritoas osalenute tehtud lisapilte blogisse.

    ReplyDelete
  2. Koorija sai laupäevaõhtuses saunas järgi proovitud - superluks! Suur tänu Inga, et "nõiaköögi" saladustesse ust paotasid!

    ReplyDelete
  3. Tere!

    tahaksin ka õppida seepi meisterdama, kas tulevikus on ka uusi koolitusi oodata?meil:kadria18@hot.ee

    ReplyDelete
  4. Tere Kadri! Kindlasti on ja ootan ise ka pikisilmi järgmist võimalust Inga juhedamisel toimetada:)

    ReplyDelete