Friday, March 5, 2010

Rahvuslike helmekeede õpituba

Hubane kohvikumiljöö...kevadine muusika...juba tahaks end ehtida ja päikesele vastu sirutada...

Järgmises KäsitööKohvikus uurime eestipäraseid ehteid - Virve Tuubel ERM-st õpetab tegema rahvuslikke mustreid järgivaid helmekeesid, mida sobib kanda kasvõi rahvariietega. Virve teab oma töö tõttu palju rahvuslikest ehetest ja nende kandmise kombestikust, seega saab kohviku külastaja lisaks uuele omatehtud ehtele ka suure annuse lisateadmist koju kaasa.

Osalemistasu on 150.- , mille sees on ka kehasoojendav jook. Helmeid saab osta kohapealt, muid tarvikuid pole vaja kaasa võtta. Oodatud on kõik käsitöösõbrad, oluline on huvi, mitte seniõpitud oskused!

Üritus toimub Tartu Loomemajanduskeskuse kohvikus Kalevi tn 13.

Virve ülipõnevat loengut kuulata ja meisterdada tema juhatusel mõned rahvarõivaste juurde sobivad helmekeed, see on ainulaadne võimalus. Tänasel koolituspäeval saime ka meie võimaluse tutvuda helmekeede kandmise traditsiooniga Eestis ja Virve näpunäidete järgi endile teha just need õige mekiga helmekeed.

Samuti tegime täna tutvust vaseliste tegemisega, jälle meie hea Eneli juhendamisel. Eneli teadmised ja oskused neid edasi anda inspireerisid ka neid meie seast, kes varem kõigest nö rahvuslikust erilisse sõltuvusse pole sattunud;) katsetama küll vaselistega juuksepeale punumist, küll vilditud prossi kaunistamist nende habraste spiraalidega. Ideid tekkis hulganisti.

Aitäh Eneli ja Virve!

No comments:

Post a Comment