Saturday, October 20, 2012

Tuleloolased on ka tublid raamatukirjutajad

Meil on hea meel teada anda, et tuleloolane Meeli on üllitanud raamatu. Väikest kokkuvõtet Meeli sulest saate lugeda allpool.

Raamatusse „Võtete varamu klassiõpetajale“ on autorid Greta-Eva Kalberg ja Meeli Pärtelpoeg koondanud didaktilisi võtteid ja ideid õppetunni mitmekesistamiseks.
Kogumikus on nii autorite endi poolt loodud uudseid kui ka ammutuntud tegevusi, mis on eriti sobivad tööks noorema kooliastme lastega.
Õpetamisvõtted, mis ei vaja rohket ettevalmistusaega ega materiaalseid kulutusi, on esitatud selges sõnastuses ja süstematiseeritult ning nende abil on lihtne tunnis toimuvat mitmekülgsemaks muuta.
Raamat sobib eelkõige õpetajale ja kasvatajale igapäevatööks, aga ka lapsevanemale, kes soovib leida ideid arendavateks tegevusteks väikeste lastega.

Niisugune on raamatu ametlik tutvustus raamatupoodide lehekülgedel. Autorina olen õnnelik, et see sai meil valmis ja et sel moel võime olla abiks laste õpetamisele ilma igavuse ja rutiinita. Rõõmu ja mänguga suudab väike inimene omandada vajalikke teadmisi hoopis kiiremini ja kindlamalt. Mängul ja headel emotsioonidel on väga suur mõju. Olles ise tulnud koolisüsteemist, kus kõik toimus vastavalt kindlale korrale ja käsu järgi, tahame meie, autorid, anda uutele õppuritele anda võimaluse valida vabalt ja rõõmuga teed tarkuse juurde.
Loodan südamest, et kõik lastega tegelevad täiskasvanud – õpetajad, kasvatajad, emad, isad, vanaemad vanaisad – leiavad sellest raamatust kasvõi vähemalt ühe mõtte, kuidas oma hoolealustele õppimist toredaks tegevuseks muuta.


No comments:

Post a Comment