Tuesday, January 29, 2013

Kindanäitus Alatskivi raamatukogus


EDASTAME ALLJÄRGNEVA INFO, MIS ON KIRJAS KULTUURIPÄRANDI AASTA 2013  FACEBOOKILEHEL:  http://www.facebook.com/kultuuriparandiaasta?ref=stream

Alatskivi raamatukogu Anne Toome annab teada: "Alatskivi raamatukogus on avatud kultuuripärandi aastale pühendatud kindanäitus. Ümberkaudsed inimesed on toonud ligi 200 paari erinevaid käevarje. On uudseid tehnikaid, mustreid, koekirju, otstarvet (kalamehe, jahimehe, tibi, pirukamüüja jne). Peale Tartumaa on olemas kindad Soomest, Rootsist, Lätist, Norrast ja isegi tädi Ella saadetud käpikud Siberist. Paljudele kinnastele on jutustatud juurde huvitav lugu.

Meie raamatukogus, mis on ühendatud kooliraamatukoguga on üna kitsas, aga tööõpetuse õpetaja Ain Sööt valmistas toreda kindapuu, mis kasvab koos kinnastega keset ruumi ja sirutab sooja terekäe igale külastajale. Leida Oja jättis seda nähes oma kindad näitusele ja läks läbi pakase paljakäsi koju! Õpetaja Sirje Valtmäe tõi meile lisaks arvukatele eksponaatidele oma lõputöö Tartumaa kinnastest, millest peaks andma välja mahuka raamatu. Sinna on kogutud peaaegu kõik kindakudumist puudutav."

Alatskivi kindanäitus jääb avatuks veebruari lõpuni, esmaspäevast reedeni kl 10-17 ja laupäeval kl 10-15.

Niisiis, kes Alatskivis, see kindapuud vaatama!


Info ka Alatskivi raamatukogu lehel:  /http://www.hot.ee/alatskivirmtk/

No comments:

Post a Comment