Monday, May 23, 2011

Kuidas me taas Haminas käisime


Kadri ja Aili võtsid kätte ja liitusid käsitööhuviliste seltskonnaga, kes Soom
emaa käsitöökeskusi külastama sõitis. Reis algas, nagu ikka Tallinna sadama D-terminalist.

Helsingi vaatamisväärsused jäeti seekord vahele ja põrutati kohe Porvosse välja. Külastati TeeTee-shopi www.tekstiiliteollisuus.fi Porvo linnast jäid eriti meelde vanad puumajad koos vanade jõeäärsete kaubaaitadega. Lihtsus, loomulikkus ja kodusus väikestes käsitööpoodides oli eriti armas. Ei mingit ülevuntsimist, eurosust.

Sai käidud ka meie poolt eelmisel aastal väisatud sõbralinnas Haminas, kus armsad kaubarikkad väikepoed. Vaatamata kaubarohkusele ei läinud silme ees kirjuks. Hele mööbel, kaupade grupeerimine, pakendis kinkepakid mõjusid rahulikult. Läbi vaateakna nägime Hamina laste käsitöönäitust, külastasime Hamina käsitöökeskust www.taito.fi

Lappenrannas käisime kohalikus käsitöökeskuses, kus igaüks sai endale meisterdada vilditud südame. Kaks vahvat käsitööpoodi ja kunstinäitus! Siis veel suur ehtenäitus, kus esikohatöö oli meisterdanud ehtemeister Eestist. Supernäitus, tõeliselt uudne lähenemine ja imekaunid tööd!
Sadamaturus sai ära proovitud ka Soome rahvustoit - pirukas
nimega Vesinik. Tõeliselt maitsev! Antiigipood röövis suure osa meie rahakottide sisust. Ka käsitööpoodides, vaatamata kõrgele tootehinnale, ei läinud teisiti.

Viimase päeva hommikul külastasime Kouvola käsitöökeskust - kursusekeskust. Siis veel korraks Lahti linna ja sealse keskuse kenasse sadamapoodi. Siis sõit sadamasse ja Tallinna poole teele!

Küsite, et kas käsitöövallas oli midagi teisiti, kui meil, Eestis?
Oli küll! Väga palju tehakse käsitööd pabernöörist ning traadist. Meie kasutame neid materjale veel väga vähe.

No comments:

Post a Comment