Friday, October 24, 2014

TRAKS käsitööühenduste ühisnäitus Tartus

 


Rahvakultuuriarmastus tõi kaks käsitööühendust Tartumaa Rahvakultuuri Keskseltsi. Tänaseks päevaks on MTÜ TuleLoo ja MTÜ Hestia TRAKS-i liikmed. Koos oleme osalenud mitmetes projektides. Meie koostöö on kasvanud millekski enamaks kui lihtsalt koostegemiseks – me sütitame üksteist, innustume üksteise töödest ja ootame uusi koostöövõimalusi.


  Tuleloolaste ühiste mõttetalgute tulemusena sündisid mitmed konkursitööd, mis Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu konkurssidel tähelepanu pälvisid ning seeläbi ka konkursitööde raamatutes kajastatud on. Käesoleval näitusel on auhinnatud riidepuud, rahvuslikud helmekeed ja taimedega värvitud sallid. Saab näha MTÜ liikmete käsitööd, mis suuresti meie rahvakultuurist inspiratsiooni ammutanud on.

 MTÜ Hestia esitleb 2014. aasta niplispitsikonkursil nii publikupreemia poolehoiu võitnud, kui ka žürii poolt esikohaga pärjatud konkursitööd Lihavõttelaud. Veel saab näha erikujulisi niplistöid, mis neljapäevastel niplispitsihuviliste kokkusaamistel tehtud/alguse saanud on - loomakesed, putukad, ehted jne. Ka rahvariiete juurde kuuluvad niplispitsid on esindatud.

 Lisaks saab tutvuda tikkimise, niplamise, kirivöö kudumise ja kaaruspaela tegemise töövõtetega; teha paberist tähtpäevakaarte. Oleme rõõmsad, kui suudame käsitöönäituse külastajates tekitada huvi vanade käsitöötehnikate vastu.

 Loodame, et meie pakutav silmailu meeldib vaatajale ja puudutab südameid. Ehk isegi innustab...

 Imelisi hetki kõigile „SÜNERGIA” võtmes!

 Lugupidamisega,
 MTÜ TuleLoo - http://tuleloo.edicypages.com/
 MTÜ Hestia - http://www.hestia.edicypages.com/
 Tartumaa Rahvakultuuri Keskselts
- http://www.traks.ee/

  Näitust toetab Eesti Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp.

No comments:

Post a Comment